Rikthejmë traditën/ Dasma Tradicionale

Kjo është dasma tradicionale e realizuar nga nxënësit e shkollës së Mesme të Bashkuar “Shefqet Dosku” Dorëz të rrethit të Librazhdit. Kjo dasëm sjell në vëmendje traditën e mëparshme dhe është një imitim i asaj, se si realizoheshin dasmat vite më parë, kur martohej dhëndri, nga dita e enjte deri ditën e dielë.

 1. Prezantimi
 2. Shirja e misrit
 3. Kenge nga vajzat
 4. Zenia e bukes
 5. Thyerja e pocave
 6. Rruajtja e dhendrit
 7. Ikja e krushqeve per te sjelle nusen
 8. Kenge tradicionale nga vajzat
 9. Valle dyshe
 10. Kenge per ardhjen e nuses
 11. Ardhja e nuses
 12. Kendim (ne valle me nusen dhe dhendrin).
 13. Zbulimi i nuses
 14. Kercime te ndryshme. (katjushka, rrajca etj)
 15. Fundi!

Aktiviteti u mbajt në daën 13 shkurt 2015 dhe zgjati plot 2 orë.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s